top of page
vecteezy_doctor-examining-the-knee-of-a-patient-with-a-bandage_11907709_809.jpg
д-р Хандаго

Д-р Џон Хандаго, д-р

Д-р Џон Хандаго, е високо почитуван ортопедски хирург кој служи во поширокото подрачје на Њујорк. Со конзервативен пристап во грижата, тој избегнува операција секогаш кога е можно, а кога врши операција, главно користи минимално инвазивни техники за да се олесни брзото закрепнување. Д-р Џон Хандаго носи повеќе од четири децении неспоредлива експертиза во областа на ортопедската нега. Тој ја стекна својата медицинска диплома на Универзидад де Гвадалахара во 1976 година и оттогаш ја посвети својата кариера на унапредување на ортопедската нега. Д-р Хандаго завршил повеќе престижни резиденции, вклучувајќи ги и оние во Медицинскиот центар Сент Барнабас, Медицинскиот факултет Рутгерс Њу Џерси и Медицинскиот центар Монмаут, усовршувајќи ги своите вештини и знаења во ортопедската хирургија.

   Верувајќи дека пациентите со знаење можат да ги донесат најдобрите одлуки за сопствените третмани, д-р Хандаго се труди да ги објасни опциите за третман и секој чекор од терапијата. Тој работи со пациенти за да развие високо персонализиран план за третман кој најдобро одговара на животниот стил и потребите за здравствена заштита. Иако е познат по својата хируршка вештина, д-р Ровнер ја гледа операцијата како последно средство и може да започне со третман со неинвазивни модалитети како што е физикална терапија. 

Во текот на неговата славна кариера, д-р Хандаго имал различни сертификати и лиценци, вклучувајќи ја и државната медицинска лиценца Њу Џерси (1978 - 2025) и Државната медицинска лиценца на Њујорк (1977 - 2024), нагласувајќи ја неговата посветеност за одржување на највисоките стандарди на медицинската пракса. Неговите широки врски со водечки медицински институции, вклучувајќи го и медицинскиот центар Гарнет во Мидлтаун, Њујорк, болницата во заедницата Свети Ентони во Ворвик, Њујорк и Регионалната болница Хадсон во Секакус, Њу Џерси, дополнително ја потврдуваат неговата ценета репутација во медицинската заедница .

Како искусен лекар, д-р Хандаго е посветен на обезбедување исклучителна ортопедска нега, комбинирајќи ги најсовремените третмани со сочувствителен пристап. Неговата посветеност на извонредност и тековно стремење кон медицински напредок ја нагласуваат неговата мисија да го подобри животот на пациентите преку сеопфатни решенија за мускулно-скелетно здравје.

Контакт

Секогаш барам нови и возбудливи можности. Ајде да се поврземе.

bottom of page