top of page

Состојби на болка

Интервентно Управување со болка  и лекарите ортопеди се специјализирани за решавање на разновиден спектар на состојби кои предизвикуваат хронична болка и непријатност. Подолу наведуваме некои од состојбите што сме ги третирале или виделе кај нашите пациенти.

Ние сме специјализирани за минимално инвазивен третман на:

 

 • Акутна и хронична болка во вратот

 • Акутна и хронична болка во долниот дел на грбот

 • Радикулопатија и ишијас

 • Дискогена болка и спинална стеноза

 • Пост-ламинектомија и синдроми на неуспешно враќање

 • Болка во зглобот на лицето

 • Болка во сакроилијачните зглобови и коксидинија

 • Спортски повреди

 • Синдром на невропатска болка

 • Комплексен регионален синдром на болка (CRPS)

 • Болка од рак

 • Акутна и хронична неканцерогена болка

 • Комплексен регионален синдром на болка

 • Болка во главата (окципитална невралгија)

 • Остеоартритис и ревматоиден артритис (артритис)

 • Кинење на ротирачката манжетна

 • Медијална кинење на менискусот

bottom of page