top of page
портрет на д-р Трносвки

д-р Стефан Трновски, д-р

М-р Стефан Трновски е сертифициран специјалист по медицина на болка, дипломат на Американскиот одбор за анестезиологија со субспецијалистичка сертификација во медицината против болки. Добивањето на сертификатот бара полагање на ригорозен писмен испит по завршувањето на одобрената програма за стипендии. Сертификацијата на Американскиот одбор за анестезиологија за управување со болка е единствената сертификација од одборот признаена од Американскиот одбор за медицински специјалности.

 

Д-р Трновски е специјализиран за спинална дијагностика и спинален интервентен третман за управување со болка, со крајна цел да ја елиминира болката во 'рбетниот столб користејќи иновативни минимално инвазивни хируршки и нехируршки техники. Тој е, исто така, специјалист за дијагноза и третман на сите видови на болни состојби во сите возрасни групи, вклучувајќи го целиот спектар на терапии од најновите високотехнички интервенции до традиционалните техники.

Д-р Трновски дипломирал на Медицинскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија. Тој ја заврши својата пракса по акушерство и гинекологија на Медицинскиот факултет на Универзитетот Сент Луис, Сент Луис, Мисури и обука за престој по анестезиологија во Медицинскиот факултет UMDNJ-‐Роберт Вуд Џонсон, Њу Бранзвик, Њу Џерси. Тој доби напредна обука за стипендија во областа на медицината против болки во престижната мултидисциплинарна „Три-институционална програма за стипендија за медицина на болка“ во Центарот за рак Меморијал Слоун-Кетеринг, Њујорк-- Медицинскиот колеџ за презвитеријан Веил Корнел и болница за специјална хирургија, Њу Јорк. По оваа обука, д-р Трновски беше награден со субспецијалистичка сертификација по медицина на болки од Американскиот одбор за анестезиологија.

По неговата опсежна обука, д-р Трновски работеше и како анестезиологија и како специјалист за интервентна медицина за болка кај Amboy Anesthesia Associates, пред да ги преземе двете позиции во Columbia Pain Management. Во 2010 година, тој целосно ја посвети својата кариера на интервентно управување со болката кога работеше со Мидленд анестезија и управување со болка. Преземајќи ја неговата експертиза за медицина за болка, тој и неговото управување со болка во Мидленд
колегата, д-р Коисбород, во 2014 година ја основаше практиката за интервентна болка, Alliance Spine Associates LLC.  По долгогодишен раст, д-р Трновски одлучи повторно да ја отвори својата лична пракса на DST Pain Management, LLC во 2023 година.


Д-р Трновски има лиценца да се занимава со медицина во Њу Џерси и Њујорк.

Контакт

Секогаш барам нови и возбудливи можности. Ајде да се поврземе.

bottom of page